“Van stagiair naar oproepkracht.“

Ruben Schild - oproepkracht Software Engineering

 

In September 2022 begon Ruben als stagiair op de development afdeling van Decos. Na een stageperiode van 20 weken is hij bij ons blijven werken als oproepkracht. Benieuwd naar hoe Ruben zijn stageperiode bij Decos heeft ervaren? En hoe hij van stagiair naar oproepkracht is gegaan? Lees dan hieronder zijn verhaal!

Hoe ben je bij Decos terecht gekomen? 

“Ik heb gedurende vijf maanden een leuke stageopdracht gehad, waarbij ik een software applicatie in de cloud mocht opzetten. Deze applicatie is uiteindelijk bedoeld voor de werknemers van Decos. Tijdens mijn eerste twee weken heb ik mij vooral ingelezen in Decos en wat ik voor mijn opdracht moest gaan doen. Er kwam hiermee een hoop nieuwe informatie op me af. Ik heb mijn stageperiode dan ook als erg leerzaam ervaren. Ik ben in het diepe gegooid, maar ik kreeg ook zeker de nodige hulp en begeleiding. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit de beste manier is om veel te leren, door het gewoon te doen!”

 

 

Hoe heb je jouw stageperiode bij Decos ervaren? 

"In mijn rol als Junior Product Owner help ik mee aan het bouwen van het nieuwe zaaksysteem. Ik doe daarbij veel onderzoekend werk. Ik denk bijvoorbeeld na over hoe een scherm eruit moet zien en welke functionaliteiten het moet hebben. Al met al dus echt de inrichting van het product. Hiervoor maak ik bijvoorbeeld schetsen op mijn iPad of werk ik bepaalde dingen uit in Excel. Ook denk ik na over wat er gebeurt als iemand een taak uitzet in het systeem en welke stappen hij of zij dan doorloopt. Tijdens dit project werk ik veel samen met de andere Product Owners. Het leuke aan werken aan het nieuwe zaaksysteem is dat ik echt van A tot Z kan zien hoe het hele proces gaat."
 

 

Hoe ben je van stagiair naar oproepkracht?

“Na vijf maanden was mijn stageperiode voorbij. Vanuit HR kreeg ik te horen dat zij wel enthousiast waren om door te gaan met mij. Ik zag dit ook wel zitten, want ik vind Decos een leuk bedrijf met een goede sfeer, gezellige mensen en een mooi gebouw! Voor mij reden genoeg om te blijven werken. Ik studeer nog, dus werk ik als oproepkracht, waarbij ik elke week acht uur voor Decos werk. Tijdens deze uren werk ik verder aan de applicatie waar ik in mijn stageperiode mee bezig was. Ik heb voor mijn gevoel echt een enorme groei gemaakt met mijn kennis binnen de software wereld en daar ben ik wel trots op. Ik vind het leuk om te merken dat collega’s nu soms ook dingen aan mij vragen waar ik ze dan bij kan helpen. Mijn bijbaan bij Decos zie ik echt als iets leuks! Dit vind ik iets bijzonders, want dit heb ik nog met geen enkele baan gehad."

 

 

 

Kortom, ik vond mijn stage bij Decos erg leuk. Je krijgt hier bijna alles te zien binnen de software wereld, waar je veel van leert en wat de stage ook interessant maakt. Daarnaast is Decos een bedrijf waar je jezelf kan zijn, je collega’s aanvoelen als familie en er altijd de tijd wordt genomen om leuke activiteiten te ondernemen met elkaar. Als je veel nieuwe dingen wilt leren, zit je bij Decos goed!